Çorlu Kaymakamı Doğan:

Çorlu Kaymakamı Doğan: -Odalarımız balık vermek yerine balık tutmayı öğrenmek için olta veriyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Odalarımız balık vermek yerine balık tutmayı öğrenmek için olta veriyor dedi.
     Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle Odada düzenlenen törende, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 30 kursiyere sertifikaları verildi.
     Kaymakam Doğan, törende yaptığı konuşmada, KOSGEBin insanlara kredi verirken eziyet etmediğini söyledi.
     Rekabetçi piyasada dünya ile yarıştıklarını belirten Doğan, Girişimcilikte ne ürettiğiniz değil, nasıl ürettiğiniz önemli. Bu eğitim sabrınızı, özverinizi ve aldığınız becerileri ortaya koyacak olan sizler için önemli ve alınması gereken bir eğitim. Ticarette kar oranları artık eskisi gibi değil. Para kazanmak çok zor bir hale geldi. Odalarımız ve özellikle de Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası çok faydalı eğitimlere imza atıyor. Odalarımız balık vermek yerine, balık tutmayı öğrenmek için olta veriyor diye konuştu.
    
     -Çorlu TSO Başkanı Güleroğlu-
    
     Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu da KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile birlikte 4-14 Şubat tarihleri arasında 70 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Güleroğlu, şunları kaydetti:
     Çorlu TSO olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEBin de destekleriyle devam etmektedir. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla odamızda uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Bu vesile ile Çorluda iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olarak, KOSGEB desteklerinden faydalanmaları konusunda katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul / Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Çorlu Kaymakamı Doğan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER