Çorumda kaçak et operasyonu

Çorumda kaçak et operasyonu -Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Alo Gıda 174 hattına gelen ihbarı değerlendiren ekipler, 3 ton 300 kilogram kaçak et ve sakatat ele geçirdi


ÇORUM (A.A) - Çorum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Alo Gıda 174 hattına gelen ihbarı değerlendiren ekipler, 3 ton 300 kilogram kaçak et ve sakatat ele geçirdi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Alo Gıda 174 hattına gelen bir ihbarı değerlendiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Şubesi ekipleri, kent merkezindeki M.Aya ait bir kasap dükkanına, üzerinde bir tavuk üreticisi firmaya ait logo ve reklam bulunan minibüsten kırmızı et ürünleri indirildiği sırada baskın düzenledi.
     Söz konusu iş yerinde ve minibüste yapılan incelemede, hijyenik olmayan ortamda kesildiği ve kaçak yollardan getirildiği tespit edilen 2 ton 500 kilogramı et, 800 kilogramı da sakatat olmak üzere 3 ton 300 kilogram et ve et ürününe el kondu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Şubesi yetkilileri, soğutucusu dahi bulunmayan minibüste ve iş yerinde ele geçirilen etlerin, hijyenik olmayan koşullarda kesim yapılıp kaçak yollardan taşındığı için bozulma belirtileri gösterdiğini ifade etti.
     Yaklaşık 20 büyükbaş hayvana ait olduğu öğrenilen etlerin yasal olmayan yollardan kesilmesi, taşınması ve satılmasıyla ilgili Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğunu bildiren yetkililer, özel bir mezbahaya taşınan etlerin, adli ve idari soruşturmanın ardından imha edileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Çorumda kaçak et operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER