Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı -Vali Çakır: Anız yangınlarının ne gibi felaketlerle sonuçlandığını biliyoruz, anız yakanlara idari para cezalarını gerekli merciler en sert şekilde uygulamalı


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Nurullah Çakır, Anız yangınlarının ne gibi felaketlerle sonuçlandığını biliyoruz, anız yakanlara idari para cezalarını gerekli merciler en sert şekilde uygulamalı dedi.
     İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Turgut Özal İş Merkezinde Vali Nurullah Çakır, başkanlığında toplandı.
     Vali Çakır, toplantı öncesi Ulaştırma Bakanlığının internet konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren Çorum Fen Lisesi öğrencisi Eda Ünlüye TBMM tarafından gönderilen bilgisayarı hediye etti.
     Toplantıda konuşan Çakır, özellikle son günlerde artış gösteren suda boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı.
     Acı olaylardan ders alınmadığına dikkati çeken Çakır, boğulma vakalarına karşı kamunun önlem aldığını ancak bunların yeterli olmadığını, ailelerin de çocuklarına gerekli uyarıları yapmaları önerisinde bulundu.
     Yazın artan anız yangınlarına da değinen Çakır, Anız yangınlarının ne gibi felaketlerle sonuçlandığını biliyoruz, anız yakanlara idari para cezalarını gerekli merciler en sert şekilde uygulamalı. İlk olarak da arazi sahipleri yangınlardan sorumlu tutulmalı diye konuştu.
     Çakır, havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların geç saatlere kadar sokaklarda olduğunu, buna karşın kent merkezindeki park, bahçe ve caddelerde aydınlatmanın yetersiz olduğunu belirterek, bu konuda belediyenin gerekli çalışmaları yapmasını istedi.
     Toplantıya katılan Karayolları Samsun 7inci Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, yıl içinde Çorumda yapılan yol çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
     Bu arada toplantı esnasında elektrik akımının sık sık kesilmesi üzerine zor anlar yaşandı. Toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber Çorum İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER