Çözüm süreci turlara ilgiyi artırdı

Çözüm süreci turlara ilgiyi artırdı -GAP bölgesinde yüzde 300, Doğu Anadolu Bölgesinde 5 kat artış yaşanıyor -Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Polatoğlu: -"Bu yıl yüzde 300 olan artış seneye yüzde 2 bine çıkar"


İZMİR (A.A) - Ali Rıza Karasu - Çözüm süreci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik turistik turlara ilgiyi artırdı. Turlarda geçen yıla göre GAP bölgesinde yüzde 300, Doğu Anadolu Bölgesinde 5 kat artış yaşanıyor.
     Tur Operatörleri Dönem Sözcüsü Cem Polatoğlu, çözüm sürecinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde turizme yansımalarını AA muhabirine değerlendirdi. Sürecin hayata geçirilmesiyle tur paketlerinin satışında tahminlerin üzerinde artış olduğunu kaydeden Polatoğlu, "Son iki ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 300 oranında artış var. Herkes bölgeyi merak ediyor. Bu yıl yüzde 300 olan artış seneye yüzde 2 bin olur" dedi.
     Polatoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin turizm potansiyelinin terör yüzünden onlarca yıldır değerlendirilemediğini ifade etti.
     Huzur ortamının etkisiyle bölgeyi merak edenlerin tur paketi satın alınmaya başladığını anlatan Polatoğlu, şunları söyledi:
     "Halen tam bir güven ortamı oturmuş değil. Olayların olmaması bir güvence ama bundan sonra yaşanmayacağı anlamına gelmiyor. Buna rağmen büyük bir ilgi var. Seneye bu işin rengini daha net göreceğiz. Şu anki artışları bölgenin potansiyeli dikkate alındığında yeterli bulmuyoruz. Bundan sonra artış katlanarak gider. Bu yıl yüzde 300 olan artış seneye yüzde 2 bine çıkar."
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin medeniyetlerin buluştuğu merkezlerden olduğunu söyleyen Polatoğlu, "Bu bölgeyi sadece üzerinde yaşayan bizler değil, bütün dünya merak ediyor. Oralardan göç etmiş dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 100 milyon üzerinde insan var. Göç edenlerin üçüncü ve dördüncü kuşakları oluştu. Onlar da bu bölgeyi merak ediyorlar. Çalıştığım ABDli acenteler çözüm süreciyle birlikte her fırsatta bu bölgeyi soruyorlar. Niye sürekli soruyorsunuz dediğimde talep oluşmaya başladı, oraya gitmek isteyenler soruyor cevabını aldım" diye konuştu.
    
     -"Geçen yıl haftada 1 olan otobüs 5e çıktı"-
    
     Kültür turlarının yüzde 40ını GAP Bölgesine yapan Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade ederek, "Geçen yıl bu dönemde GAP bölgesi için haftada bir otobüs dahi tam dolduramıyorduk, şimdi 5 otobüs gönderiyoruz. Doğu Anadolu için sıfıra yakın olan talep 5 kat arttı" dedi.
     Çözüm sürecine kadar sadece belli güzergahlarda sınırlı olarak düzenlenen kültür turlarının bölgenin geneline yayılmaya başladığına işaret eden Gökçe, "Turizm şirketleri, Antakyadan Vana, Hakkariden Siirte kadar bölgedeki tüm illeri içine alan yeni paket turlar hazırlamaya başladı. Biz daha önce Antakyadan başlattığımız turları Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardinde bitiriyorduk. Diyarbakır ve Mardine çok sınırlı giriyorduk. Diyarbakırdan karayolu ile Vana daha önce güvenlik sebebiyle gidemiyorduk. Şimdi rahatlıkla gidebiliyoruz. Gelen talep üzerine bu güzergah için yeni bir paket hazırlıyoruz. Karayolu ile Diyarbakırdan Kars, Ağrı ve Iğdıra götüreceğimiz müşterilerimizi Erzurum üzerinden uçakla geri getireceğiz" şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Çözüm süreci turlara ilgiyi artırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER