Çözüm süreci

Çözüm süreci -BDP Grup Başkanvekili Buldan: "Biz postacı değiliz, biz barışı inşa ediyoruz. Biz, akan kardeş kanının durması için çaba sarf ediyoruz"


ARDAHAN (A.A) - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Biz postacı değiliz, biz barışı inşa ediyoruz. Biz, akan kardeş kanının durması için çaba sarf ediyoruz" dedi.
     Kars Caddesinde partililere seslenen Buldan, herkesin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini ifade ederek, tarihi bir süreç yaşandığını söyledi.
     Önemli olanın bu süreçte, bu meselenin demokratik bir şekilde çözüme kavuşması olduğunu belirten Buldan, "Çünkü tarihi bir meseleden bahsediyoruz. 40 yıllık çatışmalı bir sürecin bittiği, demokratik bir siyasete adımlarının atılacağı bir sürece giriyoruz. Devasa sorunları olan, kangrenleşmiş bir meseleden bahsediyoruz. Binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği 40 yıllık bir süreç. Bugün geldiğimiz noktada artık silahların değil, fikirlerin ve düşüncelerin konuşacağı bir süreci inşa etmek üzereyiz" diye konuştu.
     Buldan, Diyarbakırdaki nevruz kutlamalarının tarihe altın harflerle geçtiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     "Hiç kimse bir kaygıya kapılmasın. Biz bu ülkeye, bu coğrafyaya barışın biran önce gelmesi için çalışacağız. Mücadele etmek durumundayız. Bütün çabamız bunun içindir. Kandile gittik, adımızı postacı koydular. Biz postacı değiliz, biz barışı inşa ediyoruz. Biz, akan kardeş kanının durması için çaba sarf ediyoruz."
     Buldan, konuşmasının ardından önceki gün Erzurumun Tortum ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenler için kurulan taziye çadırlarını da ziyaret ederek, ailelerine baş sağlığı diledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER