Çözüm süreci

Çözüm süreci -CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: "Bizim gördüğümüz tehlike: Çözüm süreci değil, çözülme süreci yaşanacak bu bölgede"


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, çözüm sürecine ilişkin, "Bizim gördüğümüz tehlike: Çözüm süreci değil, çözülme süreci yaşanacak bu bölgede" dedi.
     Toprak, Balıkesir Barosu Konferans Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Anadoluyu adım adım gezdiklerini, iş dünyası, esnaf ve çiftçilerle bir araya geldiklerini bildirdi.
     Ayrım yapmadan herkesle fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Toprak, dinledikleri sorunları TBMMye taşıdıklarını ifade etti.
     CHPnin, ticaret, esnaf ve iş dünyasına uzak olduğu yönünde bir ön yargı bulunduğunu dile getiren Toprak, bunu kırmak istediklerini söyledi.
     Türkiyenin ithalat cenneti haline getirildiğini ileri süren Toprak, şöyle devam etti:
     "Türkiyede üretim, ağır ağır düşmeye başlamış. Türkiye, tüketim toplumu haline gelmiş. Ülkedeki hatalı dış politika, belirli kapıların kapanmasına neden olmuş. Türkiyede 2002de iktidara gelen hükümet, sıfır dış sorun derken bugün neredeyse sıfır dost haline gelinmiştir."
     Toprak, terör nedeniyle son 30 yılda 40 bin yurttaşın hayatını kaybettiğini, ülke bütçesine 400 milyar dolara mal olan sorunun kanayan bir yara anlamına geldiğini belirtti.
     CHP olarak "kanın" durması için defalarca raporlar hazırladıklarını dile getiren Toprak, şöyle konuştu:
     "Türkiyede akan kana, CHP seyirci kalamaz. Deniyor ki bu çözüm sürecine girmezse CHP parçalanır. CHP, Türkiyede kanın dökülmemesi için olayın içine girer ama süreci dış güçlerin yönettiği sözde barış sürecinin, çözüm sürecinin içine girmez. Bizim gördüğümüz tehlike: Çözüm süreci değil, çözülme süreci yaşanacak bu bölgede. Türkiyede Kürt halkının bir sorunu varsa parlamentoda çözülmesi gerekiyor."
     Toplantıya, CHP Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova ve Namık Havutça, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ile partililer katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar / Sedat Gök
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER