Çözüm süreci

Çözüm süreci -Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Keleşoğlu: "Sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmak ve yeni anayasa yapmak son derece elzemdir"


KOCAELİ (A.A) - Memur-Sen Kocaeli Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, terör sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmanın ve yeni anayasa yapmanın son derece elzem olduğunu bildirdi.
     Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Keleşoğlu, milletin ortak sorunu olan terör belasından kurtulma, gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye bırakma adına ellerini taşın altına koymayı millete karşı bir borç bildiklerini söyledi.
     Keleşoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdunun başta Marmara ve Karadeniz bölgesi olmak üzere tüm Türkiyede çözüm sürecine yönelik görüşmeler yapmaya ve halkla buluşmaya devam ettiğine dikkati çekerek, bu görüşmeler sırasında, teşkilatların, kamu görevlilerinin ve halkın görüş, öneri ve eleştirilerini yüz yüze görüşerek dinlediğini, notlar aldığını anlattı.
     Bu notların akademisyenler ve danışmanlar tarafından analiz edilip, raporlaştırıldıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını dile getiren Keleşoğlu, "Genel başkanımızın çözüm süreci kapsamında dahil olduğu Akil İnsanlar Heyeti çalışmaları sırasında sahada edinilen bilgiler ve temaslar sırasında yaşanılan diyaloglarda ifade edilen beyanlar, çözüm sürecine olan ihtiyacı ve toplumsal desteğin yoğunluğunu yansıttığını görüyoruz" diye konuştu.
     Keleşoğlu, Türkiyenin 30 yıldır yaşadığı terör sorunundan yerli bir dil ve milli birlikle kurutulacak tarihi ve kültürel birikime sahip olduğuna inandıklarını vurgulayarak, toplumda, sorunun bitmesi noktasında ortak iradenin çözüme ulaşacak şekilde mevcut olduğunu kaydetti.
    
     -Anayasa değişikliği-
    
     Türkiyenin milletin iradesi, kararlılığı ve devletin sorumluluk almasıyla 30 yıldır artarak devam eden bir sorunu çözme sürecini hayata geçirmeyi başardığını ifade eden Keleşoğlu, "Ancak, sorunun tam olarak çözümü, sorunu doğuran nedenlerin de ortadan kaldırılmasıyla mümkündür. Bu kapsamda, yaşadığımız sorunların temelinde insana, insan onuruna, insan haklarına sırtını dönen darbe ürünü anayasa ve onun tasarladığı siyasal sistem yatmaktadır. Bu nedenle, sorunun çözümü ve nedenlerin ortadan kaldırılması noktasında, mevcut anayasadan kurtulmak ve yeni anayasa yapmak son derece elzemdir" şeklinde konuştu.
     Keleşoğlu, Türkiyenin yeniden inşası ve millet iradesinin hakim olması, insanı, insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini esas alan, farklılıkları zenginlik olarak gören, hiçbir etnik kimliği öteki ya da asli kimlik ilan etmeyen yeni anayasanın yapım ve yazım sürecinin daha fazla gecikmeden tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, "Çözüm süreci ve bu kapsamda yürütülen çalışmalar, yeni anayasa süreci için engel haline getirilmemeli aksine kalıcı çözüm için yeni anayasa ivedilikle hayata geçirilmeli ve her bireyin benim anayasam diyebileceği bir metin bir an önce milletin onayına sunulmalıdır" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Murat Paksoy

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER