Çözüm süreci

Çözüm süreci -Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Niğdede şehit ailesini ziyaret etti (Fotoğraflı - Görüntülü)


NİĞDE (A.A) - Akil İnsanlar İç Anadolu Bölgesi Heyeti, Niğdede şehit ailesini ziyaret etti.
     Heyet Başkanı Ahmet Taşgetiren ve üyeler, 1996 yılında Muşun Varto ilçesinde şehit olan Serdar Ulusoyun Yenice Mahallesindeki baba evine misafir oldu. Şehidin annesi Naile ve babası Mustafa Ulusoy ile görüşen heyet üyeleri çözüm sürecini anlattı.
     Taşgetiren, vatanın bölünmesine asla razı olmayacaklarını belirterek, Ben şahsen şunu söyleyebilirim; Başbakanımız bu memleketi küçültmek için bir iş yapmaz, onun vebali var, yani böyle bir şey ömür boyu silinmez. Ahiret vebali var. Yarın ahirette Başbakanın önüne; ya sen şunu yaptın diye bir şey çıkarsa utanır onun için. Ben şahsen yapmayacağını düşünürüm. Yani hassasiyetle devam ediyoruz. Yanlış gördüğümüz şeyleri yazmaya devam ediyoruz. Yeterki memleket huzur bulsun" dedi.
     Şehidin babası Mustafa Ulusoy da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, verilen hangi vaat karşılığında terör örgütü PKKnın silahını susturduğunu öğrenmek istediklerini söyledi.
     Heyete yazdığı mektubunu da okuyan Ulusoy, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalanın hapisten çıkarılacağı şeklinde duyumlar alındığını, bunların doğru olup olmadığını sordu.
     "Türk bayrağımızın dalgalandığı, vatanımızın, evlatlarımızın kanıyla sulanan topraklarımıza hepimiz sahip çıkarız" diyen Ulusoy, alınan "çözüm süreci" kararını tebrik ettiğini, canı gönülden kutladığını, ancak yazılıp çizilen olumsuz duyumların gerçekleşmesi halinde bunu kabul etmeyeceğini bildirdi.
     Ziyarette, Taşgetiren tarafından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.
     Anne Ulusoy da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, misafirlere kahve ikram etmeden ayrılmalarına izin vermedi.
    
     Muhabir: Betül Abbak- Murat Kaya / Abdullah Yıldız
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER