Çözüm süreci

Çözüm süreci -MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: -"Sürece, milletin demokratik tepkilerini göstereceğine MHP olarak inanıyoruz"


ANTALYA (A.A) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, çözüm sürecine ilişkin, "Sürece, milletin demokratik tepkilerini göstereceğine MHP olarak inanıyoruz" dedi.
     Karakaya, partisinin Antalya il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "Adına ne denirse densin çözüm sürecinin Türk milletinin birliğini, dirliğini Türk devletinin bekasını yok etmeye kast eden bir süreç" olduğunu iddia etti.
     MHP tarafından bunun yıllar öncesinden dillendirilmeye çalışıldığına değinen Karakaya, "İktidar partisi, hükümet bu süreci bir şekilde tevil yoluyla ve bazı hususların üstünü kapatarak millete hazmettirmeye çalışmakta. Görüşmelerle ilgili doğru gerçekler ya bir kaza sonucu ya da açıklamalar sonucu Türk milletine anlatılmakta" diye konuştu.
     Kandilden gelen açıklamanın yürütülen sürecin gerçeklerini ortaya koyduğunu savunan Karakaya, "Barış, kanın akmaması, gözyaşlarının dinmesi insani, İslami kavramlardır. Hiçbir insanın bu söylenenlere karşı çıkması mümkün değildir ancak bunların neyin karşılığı olacağı, bizden bunu isteyenler tarafından gizlenmekteydi. Dün Kandilden gelen açıklamalar neyin karşılığı kanın akmayacağını, anaların ağlamayacağını, gözyaşlarının duracağını net bir şekilde ortaya koymuştur" değerlendirmesinde bulundu.
     Karakaya, "Sürece, milletin demokratik tepkilerini göstereceğine MHP olarak inanıyoruz. Dolayısıyla sürecin sonuna gelindi. Süreçle ilgili bugüne kadar yapılan, üstü örtülen birtakım hususların ortaya çıkmasıyla bu millet, sürecin sahiplerine, süreci götürenlere bunun hesabını bir şekilde demokratik bir yolda soracaktır" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ata Ufuk Şeker / Hızır Hacısalihoğlu
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER