Cumhuriyet Bayramına doğru

Cumhuriyet Bayramına doğru -Kütahyada gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerinin programı belirlendi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilecek kutlama etkinliklerinin programı belirlendi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kentte etkinlikler, 19 Ekimde Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Germiyan Yerleşkesindeki parkurda düzenlenecek Cumhuriyet Koşusu ile başlayacak.
     Minik kızlar ve minik erkekler bin 500 metre, yıldız kızlar ve yıldız erkekler 2 bin metre, genç kızlar ve genç erkekler de 3 bin metre mesafelerinde koşacak. Minikler kategorisi 9-11 yaş grubunu, yıldızlar kategorisi 12-13 yaş grubunu, gençler kategorisi ise 14-17 yaş grubunu kapsıyor.
     Miniklerde ilk 4, yıldızlar ve gençlerde ilk 5e girecek öğrenciler, Ankarada 10 Kasımda gerçekleştirilecek Atatürkü Anma Koşusunda Kütahyayı temsil edebilecek.
     Yarışlarda dereceye girecek öğrencilere ödülleri, 29 Ekimdeki kutlamalar sırasında verilecek.
     Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ilk tören, 28 Ekimde Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla yapılacak.
     Bayram kutlamaları, 29 Ekimde Zafer Meydanında gerçekleştirilecek. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, 3 öğrenci tarafından şiirler okunacak ve Halk Eğitim Merkezi ekibince halk oyunu gösterisi sunulacak.
     Havanın yağışlı olması durumunda tören, aynı gün Dumlupınar Spor Salonuna icra edilecek.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Cumhuriyet Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER