Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Uşak Valisi Erden: Cumhuriyet fazilettir, erdemdir


UŞAK (A.A) - Uşakta, Cumhuriyetin 89. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.
     Valilikte tebrikleri kabul eden Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, daha sonra Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene katılarak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Yarbay Osman Küçükle halkın bayramını kutladı.
     Erden törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin 89 yıl önce kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş felsefesini özümsediğini söyledi.
     Vali Erden şöyle konuştu:
     Geçmişi unutmadan, geleceğe kararlı adımlarla ilerlerken, devletimizin kuruluş mücadelesi sürecinde yaşanan zorluklar ve engelleri aşarken elde ettiğimiz tecrübeler, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması yönünde bizlere kılavuz olacaktır.
     Türk milletinin bağımsızlığına kavuştuğu kurtuluş mücadelesindeki azim ve kararlılık, bağımsızlık mücadelesi veren tüm topluluklara örnek olmuştur. Cumhuriyet, özgürlüklerin yeşermesine ve yaşanmasına elverişli bir yönetimdir. Cumhuriyet fazilettir, erdemdir. Büyük Atatürkün en büyük eserim diye tabir ettiği ve ilelebet yaşamasını arzu ettiği Türkiyenin yönetim biçimi, Türk halkının da benimseyip özümsediği çağdaş ve modern hayat felsefesidir. Bu güzel ve bereketli topraklar hepimize yeter, yeter ki insanlık onurumuzu kaybetmeyelim, sevgimizi hoşgörümüzü yitirmeyelim.
     Kutlama programı, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından, geçit töreni ile sona erdi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER