Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -Çeşitli etkinliklerle kutlamaların gerçekleştiği Mersinde, CHP il teşkilatı önünde toplanarak yürüyen grup ile polis arasında arbede yaşandı


MERSİN (A.A) - Mersinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Cumhuriyetin kuruluşunun 89uncu yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmrenin yanı sıra vatandaşların katıldığı kutlamalarda, resmi geçit töreni gerçekleştirildi.
     Güzeloğlu, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramının Türk milletini ebediyen özgürlüğe taşıyan bir bayram olduğunu söyledi.
     İstiklal Savaşının tarihe geçmiş emsalsiz bir kahramanlığın adı olduğunu belirten Güzeloğlu, Mazlum milletlere örnek olmuş, bizden sonra birçok ülkenin bağımsızlığına ilham kaynağı olmuş bir büyük destanın adıdır cumhuriyet. Bu destan, insanlık tarihinde bağımsızlığından hiç vazgeçmemiş, daima adaletten yana olmuş, bu uğurda fedakarlıklarda bulunmuş Türk milletinin insanlığa armağanıdır dedi.
     Cumhuriyetin her geçen gün daha da güçlenmekte ve gelişmekte olduğunu ifade eden Güzeloğlu, 2023 yılına kadar belirlenen hedeflere ulaşmak için emin ve kararlı adımlarla yürüyeceklerini kaydetti.
     Etkinlikler kapsamında, dans gösterileri de sunuldu.
     Öte yandan kutlamalar sırasında, CHP il binası önünde toplanan bir grup, ellerindeki Türk bayrağı ve parti bayraklarıyla İstiklal ve Atatürk caddelerinden Büyükşehir Belediyesi binasına kadar slogan atarak yürüdü.
     Burada polis ekiplerinin kurduğu barikatla karşılaşan grup, Cumhuriyet alanındaki kutlama dağılır dağılmaz, sizin geçişinize müsaade edeceğiz. Biraz bekleyin yönündeki çağrısına rağmen alana girmek istedi.
     Alandaki kutlamalarda protokolde yer alan CHP İl Başkanı Faruk Akarın da aralarında bulunduğu grup, polis barikatını geçmek isteyince arbede yaşandı.
     Grup, daha sonra boşalan Cumhuriyet Meydanına alındı. Atatürk Anıtına çelenk sunan grup, İstiklal Marşı okuyup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi - Kerem Kocalar / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER