Cumhuriyetimiz 89 yaşında

Cumhuriyetimiz 89 yaşında -29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karamanda düzenlenen törenle kutlandı


KARAMAN (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karamanda düzenlenen törenle kutlandı.
     Karaman Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkan Vekili Yunus Gök ve protokol üyelerinin tebriklerini kabul etti.
     Kemal Kaynaş Stadyumunda devam eden törende Vali Koca, Garnizon Komutanı Boz ve Belediye Başkan vekili Gök halkın ve öğrencilerin bayramlarını kutladılar.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrenciler şiir okudu, Bifa Lisesi halk oyunları ekibi çeşitli gösteriler sergiledi.
     Karaman Valisi Koca, törende yaptığı konuşmada, Milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizi nitelikleriyle ve kazanımlarıyla her geçen gün daha da ileri taşımanın kıvancını duymaktayız dedi.
     Cumhuriyetin ilan edilmesinin, Türk milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:
     Cumhuriyetin kuruluşu ile birlikte, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün öncülüğünde Türkiyenin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya konulmuştur. Bu irade ve azmin, yöneticisinden vatandaşlara kadar toplumun tüm kesimlerini kuşatmış olması memnuniyet vericidir. Bu duygularla Cumhuriyetin kurucusu Atatürkü ve silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri şükran ve rahmetle anıyor, bayramınızı kutluyorum.
     Tören, resmi geçitle sona erdi.
    
     Muhabir : Mehmet Çetin
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Cumhuriyetimiz 89 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER