DAKAnın, 2012 Proje Teklif Çağrısı Programı

DAKAnın, 2012 Proje Teklif Çağrısı Programı


BİTLİS (A.A) - Tatvanda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2012 Proje Teklif Çağrısı Programı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Tatvan Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programda, Bitlis ve bölgesinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının özendirilmesi hakkında bilgi verildi.
     Toplantıda konuşan DAKA Uzmanı Sinan Sarıkaya, öncelikli olarak güneş enerjisi ve hidrolik enerji kaynaklarıyla elektrik üretimi sağlayan yatırım projelerinin destekleneceğini söyledi.
     Bu öncelik kapsamında, kendi tükettiği enerji girdisini, oto prodüktör olarak üretecek yatırımcılara destek verileceğini ifade eden Sarıkaya, şöyle konuştu:
     Programın birinci önceliği, başta ceviz olmak üzere tek çeşit meyve üretimi yapılan bahçelerin kurulması. İkinci öncelikse yenilenebilir enerji kaynağı kullanan seraların oluşturulması. Programa çiftçiler, kooperatifler, birlikler, vakıflar, ziraat odaları, belediyeler, üniversiteler, köylere hizmet götürme birlikleri başvurabilir.
     Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının özendirilmesi mali destek programı için, 5 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydeden Sarıkaya, projeyle verilecek hibe tutarının 100 bin ile 700 bin lira arasında değiştiğini belirtti.
     Programa, DAKA uzmanları, esnaf, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber DAKAnın, 2012 Proje Teklif Çağrısı Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER