Dalış okulu eğitmenlerinin zıpkınla yasa dışı

Dalış okulu eğitmenlerinin zıpkınla yasa dışı balık avladıkları iddiası -Ayvalıkta, gece saatlerinde açıldıkları Melina Adası yakınlarında tüp ve teknik malzeme kullanarak zıpkınla balık avladıkları ileri sürülen dalış okulunun sahibi il


BALIKESİR (A.A) - Ayvalık ilçesinde, gece saatlerinde açıldıkları Melina Adası yakınlarında tüp ve teknik malzeme kullanarak zıpkınla balık avladıkları iddia edilen dalış okulunun sahibi ile eğitmenleri hakkında yasal işlem uygulandı.
     Bir ihbar üzerine harekete geçen Ayvalık Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dalış izni alarak dalış noktasını belirtmeyen bir tekneyi takibe aldı.
     Melina Adası yakınlarında yasa dışı balık avlandığını termal kameralarla tespit eden ekipler, tekneyi dönüş yolculuğunda Cunda Limanına yanaştırdı.
     Yapılan kontrollerde, dalış eğitmeni oldukları öğrenilen 5 kişinin bulunduğu teknedeki 11,5 kilogram ağırlığında çipura, sinarit ve karagöz balığına el konuldu.
     Bir dalış okulunun sahibi ve uzman eğitmen K.Ç. ile üç yıldız dalış eğitmenleri M.Y, D.G, T.E ve Ş.T hakkında, tüp ve teknik malzeme kullanarak zıpkınla balık avladıkları iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Haklarında yasal işlem uygulanan bu kişilere idari para cezası verildi.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Genel Sekreteri Oğuz Aydın, dalış okullarının sportif dalış faaliyetleri için kurulduğunu belirterek, tüp ve teknik malzeme kullanarak zıpkınla balık avlamanın yasak olduğuna dikkati çekti.
     TSSF olarak ilgili dalış okulunun faaliyetlerini durdurduklarını ve disiplin kuruluna konuyu gönderdiklerini dile getiren Aydın, Bu çok üzücü bir olay. TSSF olarak sportif dalış faaliyetlerinin tanıtılması ve artırılması için yoğun bir çalışma yaparken böyle bir olayla karşılaşmak bizleri derinden üzmüştür. TSSF Disiplin Kurulu konuyla ilgili çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak gerekli işlemleri hakkaniyetle yerine getirecektir dedi.
     (EME-ZAK-DOĞ)
<< Önceki Haber Dalış okulu eğitmenlerinin zıpkınla yasa dışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER