Damacana suyu kullanırken dikkat edilmesi gereken

Damacana suyu kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar -Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Apaydın: Damacanalardaki en büyük sıkıntı kullanırken damacanaya takılan aparatlardır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre ve Çalışan Sağlığı Birim Sorumlusu Dr. Güzin Apaydın, damacanalardaki en büyük sıkıntının kullanırken damacanaya takılan aparatlar olduğunu bildirdi.
     Dr. Apaydın, yaptığı yazılı açıklamada, damacana üzerinde bulunan emniyet bandının ilk kez kullanıcı tarafından açılması ve emniyet bandı olmayan damacanaların kullanılmaması gerektiğini belirtti.
     Damacanın üretim tarihine ve son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Apaydın, şunları kaydetti:
     Eğer üretim yerinde su dolumu teknik şartlara uygun yapılıyorsa damacananın içindeki su sterildir. Damacanalardaki en büyük sıkıntı kullanırken damacanaya takılan aparatlardır. Damacanalardaki suyu dışarıdan aldığı hava yardımıyla basan pompaya basınç uygulandıkça dışarıdaki hava damacana içine girerken etraftaki yosun yapıcı organizmaları, mikropları ve koku moleküllerini de beraberinde taşır. Pompalar nemli ve havaya açık bir ortam oluşturdukları için her zaman bakteriyolojik kirliliğe açıktır. Su sebilleri ve pompalar haftada bir kez klorlu suyla temizlenerek dezenfekte edilmelidir. Damacana sular, deterjanlar, benzin, kimyasal maddelerle aynı yerde bulundurulmamalıdır. Vatandaşlarımız boş damacanaların içine ayran, turşu, benzin gibi maddelerin konulmaması gerektiğini, bu tür damacanaların dolum sırasında gözden kaçabileceğini ve yine kendilerine dönebileceğini unutmamalıdır. Bu tür maddeler konulmuş damacanalar ise firma tarafından mutlaka dolum öncesi imha edilmelidir.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Damacana suyu kullanırken dikkat edilmesi gereken Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER