Damalda ihtiyaç sahiplerine ev

Damalda ihtiyaç sahiplerine ev -Damal Kaymakamı Çetin: 2012de 27 dar gelirli aileye ev yaptık, bu sayıyı 100-150ye çıkarmayı hedefliyoruz


ARDAHAN (A.A) - Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, 2012de 27 dar gelirli aileye ev yaptık, bu sayıyı 100-150ye çıkarmayı hedefliyoruz dedi.
     Kaymakam Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlık olarak 2012de 27 dar gelirli aileye ev yaptıklarını belirterek, bunun 6 bin nüfuslu ilçe için çok büyük bir hizmet olduğunu kaydetti.
     Yapılan evlerin ortalama 50 metrekarelik alana sahip olduğunu, son derece modern imkanlarla yapıldığını ifade eden Çetin, Kişi başına 23 bin lira gelen ödenekle oturulmayacak durumda bulunan evlerin yerine 50 metrekarelik evler yaptık. Bu evler gayet modern ve oturulabilecekler evlerdir. 2012de 27 dar gelirli aileye ev yaptık, bu sayıyı 100-150ye çıkarmayı hedefliyoruz dedi.
     Çetin, 24 evin yapımı için ödenek geldiğini, ihalenin ardından evleri bahar aylarında yapmayı düşündüklerini belirterek, ilk hedeflerinin vatandaşların barınma sorununu gidermek olduğunu belirterek, İlerleyen zamanlarda imkanlar dahilinde iş alanlarına yönelik projelerimiz de olacak. Seracılık alanında olsun, diğer alanlarda olsun yetiştirdiğimiz kursiyerlerimiz var. Onlara da sera kurmayı düşünüyoruz. İŞKUR KOSGEB işbirliğiyle açtığımız girişimcilik kursuyla hibe desteği alarak yeni iş yerleri açma planlarımız var diye konuştu.
     Kaymakamlık tarafından yaptırılan evlerden birinde yaşamını sürdüren Özgür Dinçer de Şükürler olsun evim yapıldı. Şimdiye kadar evim yoktu. Başkasının evinde kalıyordum. Devletimizden ve kaymakamımızdan Allah razı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sonuçta başımızı sokacak bir evimiz oldu. Buna çok şükür dedi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Damalda ihtiyaç sahiplerine ev Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER