Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Toplum Destekli Polislik Birimince Çanakkale Zaferi konferansı düzenlendi


MALATYA (A.A) - Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik birimince Çanakkale Zaferi konferansı düzenlendi.
     Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Salonunda Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli, aynı zamanda Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğünde alan kılavuzu olan polis memuru Ali Öztaşın verdiği konferansa, vatandaşlarla öğrenciler katıldı.
     Çanakkalenin Türk milletinin topyekun hareket ederek, dede, oğul ve torundan oluşan 3 neslin aynı anda mücadele verdiği bir zafer olduğunu belirten Öztaş, görsel sunumlarla Çanakkale Zaferinde yaşanmış olayları anlattı.
     Çanakkale Savaşının dünyada bir benzerinin olmadığını, yokluk içerisindeki bir milletin 15 yaşında çocuk denecek yaştaki neslinin dahi askere alınarak varlık yokluk mücadelesi verdiğini vurgulayan Öztaş, Mehmetçiğin aslanlaştığı, aynı zeminde şefkat kahramanı kesildiği, imanın zaferinin bayraklaştığı, toptan bir milletin istikbalini pazara çıkarıp, ölüm kalım mücadelesi verdiği yerdir Çanakkale. Bu zafer, yüce milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir dedi.
     Konferansın sonunda İlçe Emniyet Müdürü Salih Köken tarafından Öztaşa plaket, Belediye Başkanı İsa Özkan tarafından da kayısı hediye edildi.
    
     -Darendede yol uygulamaları-
    
     Darendede jandarma ekiplerince yapılan yol uygulamasında bir yolcu otobüsünde bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Çeşitli suçlardan aranan iki kişi de yakalandı.
     Malatya-Kayseri karayolunda yol uygulaması yapan İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Muştan İstanbula giden bir yolcu otobüsünü durdurarak aradı. Aramada M.K. adlı yolcunun valizinde bin paket gümrük kaçağı sigara bulundu.
     Uygulamada, ayrıca bir otomobildeki şahısların kimlik kontrolü sırasında hakkında hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından 14 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M. A. (43) adlı şahıs yakalandı. Adli mercilere sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine konuldu.
     Başka bir araçtaki kimlik kontrolünde de hakkında basit yaralama suçundan arama kararı bulunan B.K. isimli kadın yakalandı. B.K. adli makamlara sevk edildi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER