Darendeden kısa kısa

Darendeden kısa kısa -Suriyeli sığınmacılar için yardım malzemesi toplandı


MALATYA (A.A) - Malatyanın Darende ilçesinde Suriyedeki olayların ardından Türkiyeye sığınanlar için yardım malzemesi toplandı.
     Darendede sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa yürüttüğü kampanyayla toplanan 20 tonu aşkın gıda maddesi, giyecek ve battaniye kamplarda kalan sığınmacılara ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.
     Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, yardım malzemesini taşıyan tırın yola çıkması nedeniyle düzenlenen törende, Suriyede yaşanan ıstırap ve ihtiyaca vatandaşların ortak olduğunu söyledi.
     Aktaş, şunları söyledi:
     Millet olarak, memleket olarak, Suriyedeki acılara, ıstıraba ve ihtiyaca bugün Darende olarak birlik ve bütünlük içerisinde iştirak ediyoruz. İnşallah Suriyede bulunanlar ve ülkemize sığınanlar bir an önce esenliğe, huzura ve rahata kavuşurlar. Bu tür yardımlarla onların ihtiyaçlarının bir nebze olsun giderilmesi önemli bir adım. Bu kampanyaya emek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Darendeli vatandaşlarımızın böylesine bir misyonla o insanlara kucak açması memnun edici bir durumdur dedi.
     Belediye Başkanı İsa Özkan da yaşanan zulmün sona ermesini diledi.
    
     - Bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı -
    
     Darende bıçaklı kavgada bir kişi yaralandı.
     Alınan bilgile göre, Hacıderviş Mahallesi Necatibey Caddesi üzerinde Erhan K. (21) ile Ali S. (19) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Ali. S, Erhan Kyı kasığından bıçakla yaraladı.
     Erhan K, olay yerine gelen ambulansla kaldırıldığı Darende Devlet Hastanesinden Malatya Devlet Hastanesine sevk edildi.
     Polis, olaydan sonra kaçan Ali Syi yakaladı.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Darendeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER