DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nadiri:

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nadiri: 8 bini Türkiyeden olmak üzere 75 farklı ülkeden toplam 14 bin 500 öğrencisi olan çok kültürlü bir üniversiteye sahibiz


HATAY (A.A) - Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri, 8 bini Türkiyeden olmak üzere 75 farklı ülkeden toplam 14 bin 500 öğrencisi olan çok kültürlü bir üniversite olduklarını belirtti.
     Nadiri, Antakya Savon Otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararası kariyer için slogan hedefiyle yola çıktıklarını söyledi.
     Her geçen gün üniversite sayısının arttığını, fakat eğitim seviyesinin düştüğünü savunan Nadiri, öğrenci ve ailelerin tercih yaparken çok dikkatli olması gerektiğini kaydetti.
     Kişinin ömrü boyunca devam edeceği, kariyerini yapacağı, yaşamını kuracağı mesleğini seçerken kabiliyetlerini de dikkate alması gerektiğini vurgulayan Nadiri, DAÜnün Avrupanın 5 bin 500 üniversitesi arasında ilk 500 arasında 437nci sırada yer alıyor. 8 bini Türkiyeden olmak üzere 75 farklı ülkeden toplam 14 bin 500 öğrencisi olan çok kültürlü bir üniversiteye sahibiz dedi.
     Nadiri, Türkiyeden gelen başarılı öğrenciler için birçok burs imkanı sağladıklarını, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu olanların çocuklarına, eşlerine ve kendilerine yüzde eli indirim uyguladıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Halit Demir
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nadiri: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER