Demirkazıkta mahsur kalan dağcı

Demirkazıkta mahsur kalan dağcı -Tırmanış sırasında düşen dağcıya da ulaşıldı


NİĞDE (A.A) - Niğdenin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağında tırmanış sırasında düşen Mevlüt Parlaka da ulaşıldığı bildirildi.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, daha önce 5 kişi oldukları bilgisi verilen ancak 3 kişi oldukları öğrenilen dağcıların kurtarılması için Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı arama kurtarma timi, Niğde İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi, Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sürüyor.
     Askeri helikopterle 3500 rakımlı Güzeller Tepesine indirilen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığından 11 kişilik ekip, ip sarkıtarak ulaştıkları Abdullah Berna Sarını yukarı çekmeye çalışıyor.
     Kayaklıklardan iple vadi tabanına sarkan bir ekip görevlisi, düşen dağcı Mevlüt Parlakın (23) 10 metre yakınına kadar ulaştığını ve kayalıklarda hareketsiz şekilde yattığını gördüğünü bildirdi.
     Parlakın bulunduğu yerden alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
     Demirkazık Kamp Eğitim Merkezinden araçlarla Emli Vadisi Bölük Ormanına ardından kamp bölgesine giden 13 kişilik ekibin ulaştığı diğer dağcı Ahmet Burak Meriçin, ekipte sadece Mevlüt Parlak ve Abdullah Berna Sarının bulunduğu bilgisini verdi.
     Aladağlar Güzeller mevkisinde kamp kuran 3 kişilik ekipten Abdullah Berna Sarın (23) ile Mevlüt Parlak (23), dün akşam kuzey duvarına tırmanmak için kamptan ayrılmıştı.
     Kamptan yaklaşık 1,5 saatlik yürüyüş mesafesindeki kayalığa tırmanış sırasında Mevlüt Parlak kayalıklardan düşmüş, Abdullah Berna Sarın ise 3400 metrede asılı kalmıştı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek - Mustafa Yıldız
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Demirkazıkta mahsur kalan dağcı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER