Demirözünde silaj paketleme tesisi kuruldu

Demirözünde silaj paketleme tesisi kuruldu


BAYBURT (A.A) - Demirözü ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi ve özel bir girişimci tarafından iki adet silaj paketleme tesis kuruldu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, yaptığı açıklamada, hayvancılıkta kullanılan en önemli yemlerin başında silajın geldiğini belirtti.
     Müdürlük tarafından diğer tarımsal örgütlerle beraber yürütülen eğitim, bilinçlendirme ve demonstrasyon çalışmaları sonucu ilde silajlık mısır yetiştiriciliğinin belli bir seviyeye yükseltildiğini ifade eden Karabulut, Yetiştiriciliğin gelişmesi Orta ve Doğu Karadenizin kaba yem deposu olan Bayburtta silaj paketleme tesisi kurulmasını teşvik etmiştir. Demirözü ilçemizde Tarım Kredi Kooperatifi ve özel bir girişimci tarafından iki adet silaj paketleme tesis kurulmuştur. Kurulan bu tesisler sayesinde Demirözü ilçemizde bu yıl yaklaşık 7 bin ton ticari amaçlı ambalajlı silaj üretimi yapılmıştır dedi.
     Büyük oranda il dışına pazarlanan silaj yemleri sayesinde il ekonomisine önemli düzeyde girdi sağlandığını kaydeden Karabulut, Silaj yapmak için çiftçilerden yeşil yem alan Tarım Kredi Kooperatifi, yem bedelini çiftçinin borcundan düşebilmektedir. Yani bu bölgedeki çiftçilerimiz Tarım Kredi Kooperatifine olan kredi borcunu kooperatife ürün yetiştirerek ödeme imkanına da kavuşmuştur diye konuştu.
     Karabulut, yapımı tamamlanan Demirözü Barajı sayesinde, sulu tarıma geçileceğini, 12 bin 200 hektar alanda yonca, mısır, yulaf, sorgum, pancar gibi değişik silaj bitkilerin yetiştiriciliği yapılabileceğini ve Demirözünün bölgenin silaj üretim üssü haline geleceğini söyledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Demirözünde silaj paketleme tesisi kuruldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER