Denizlide tiyatro söyleşisi

Denizlide tiyatro söyleşisi -Sanatçı Yöntem: "Devlet tiyatrolarının kapatılacağına ya da kaybolacağına inanmıyorum"


DENİZLİ (A.A) - Sanatçı Selçuk Yöntem, devlet tiyatrolarının kapatılacağına ya da kaybolacağına inanmadığını söyledi.
     Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tiyatro Topluluğu tarafından PAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde "Tiyatro" konulu söyleşi düzenlendi.
     Söyleşide sanatçılar Selçuk Yöntem ve Oktay Kaynarca öğrencilerin sorunları yanıtladı.
     Yöntem, bir soru üzerine "Devlet tiyatrolarının kapatılacağına ya da kaybolacağına asla inanmıyorum. Bu yasa meselesi ve çok zor bir durum. Fakat bir takım düzenlemeler her zaman olabilir. Devlet tiyatrosunda en önemli problem, oyun oynayan da oynamayan da aynı şartlara sahip ama tiyatroda böyle demokrasi yok. Herkes eşit rolleri veya başrol oynayamaz. Batıdaki örneklerde de devlet tiyatrosunda insanlar çalıştığı sürece para alırlar, çalışmadıklarında ise makul bir ücret alırlar" şeklinde konuştu.
     Yöntem, gelişmiş ülkelerde hükümetler değiştiğinde sanat, kültür ve spor politikalarının değişmediğini ifade ederek "Bizim böyle bir değişkenliğimiz var, o bize patinaj yaptırtıyor ve bir yere getirtmiyor" dedi.
     Devlet tiyatrosun ve şehir tiyatrolarının hükümetle birlikte şekil değiştirdiğini ileri süren Oktay Kaynarca da, özgür olması gereken bir kurumun üzerinde gizli baskı oluşturulduğunu iddia etti.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Halil Şahin
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Denizlide tiyatro söyleşisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER