Deprem konteynerleri, Afyonkarahisarda

Deprem konteynerleri, Afyonkarahisarda -Vanda yaşanan depremin ardından vatandaşların barınmaları için konuşlandırılan 29 bin 486 konteynerden 414ü kente getirildi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Vanda yaşanan depremin ardından vatandaşların barınmaları için konuşlandırılan 29 bin 486 konteynerden 414ü Afyonkarahisara getirildi.
     Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Buldan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vanda meydana gelen depremin ardından afetzedelerin geçici barınmalarının sağlaması amacıyla Vana konuşlandırılan 29 bin 486 konteynerin 414ünün olası bir afet ya da acil durum halinde değerlendirilmesi amacıyla kentteki çeşitli alanlara yerleştirildiğini söyledi.
     Konteynerlerden 271inin Afyonkarahisar Belediyesine tahsis edilerek, fuar alanı ve devlet parkına yerleştirildiğini ifade eden Buldan, şöyle konuştu:
     Şu anda 141i belediye fuar alanında 129u devlet parkında konuşlandırıldı. Bir kaçı da diğer kurumlara verildi. AFAD İl Müdürlüğü alanına da 106 konteyner yerleştirildi. AFAD Müdürlüğünün arka tarafında 40 bin metrekare boş alan var. Karayolları Müdürlüğü, DSİ Müdürlüğü ve İl Özel İdaresinin araç ve ekipmanlarıyla söz konusu yerde şu anda zemin iyileştirmesini yapıyoruz. Zemin iyileştirmesi neticesinde AFAD İl Müdürlüğü arazisine de bine yakın konteyneri stoklamayı düşünüyoruz. Afyonkarahisarda 2 bine yakın konteyner düşünüyoruz. İmkanlarımıza göre bir hazırlık yapıyoruz.
     Buldan, 21 metrekare alana sahip konteynerlerin 2 oda, banyo ve tuvalet içerdiğini ve bir ailenin yaşayabileceği şekilde tasarlandığını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Canan Tükelay / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Deprem konteynerleri, Afyonkarahisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER