Depremzede kadınlar kurslarla yaşama tutunuyor

Depremzede kadınlar kurslarla yaşama tutunuyor -Vanda iki yıl önce meydana gelen depremlerde yakınlarını kaybeden kadınlar, toplum merkezinde açılan kurslar sayesinde acılarını hafifletiyor


VAN (A.A) - Emre Ilıkan - Ali Dağer - Vanda iki yıl önce meydana gelen depremlerde yakınlarını kaybeden kadınlar, toplum merkezinde açılan kurslar sayesinde acılarını hafifletiyor.
     Kentte 23 Ekim ile 9 Kasım 2011de meydana gelen depremlerde en çok can kaybının ve hasarın yaşandığı Erciş ilçesinde, depremzedelerin rehabilitasyonu için yürütülen çalışmalar devam ediyor.
     Bu kapsamda Erciş Kaymakamlığınca hazırlanan "Erciş Kadın ve Çocuk Misafirhanesi" projesi çerçevesinde açılan toplum merkezi, kadınların hayata daha olumlu bakmalarına destek sağlıyor.
     Kadınlara yönelik açılan okuma-yazma, Kuran-ı Kerim, dikiş-nakış, bilgisayar ve İngilizce kurslarının yanı sıra spor eğitiminin de verildiği merkezde, 417 kursiyer haftanın 7 günü vakit geçiriyor.
     Toplum merkezi müdürü Fatma Yeşilkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin en fazla kadın ve çocukları etkilediğini bildirerek, açtıkları kurslara kadınların katılımını sağlayıp depremin etkisini unutturmaya çalıştıklarını söyledi.
     Merkezde 417 kursiyerin eğitim gördüğünü vurgulayan Yeşilkaya, kurslara katılan kadınların çocukları için de oyun odaları oluşturduklarını ifade etti.
     Kursiyerlerden Şükran Akıllı ise depremde eşi ve damadının yaşamını yitirdiğini belirterek, "Burada step kursuna katılıyorum. Hem sağlık yönünden faydası oluyor hem de depremde kaybettiğim eşim ve damadımın acısını bir nebze de olsa unutuyorum. Bu kurs sayesinde psikolojimiz düzeliyor hem de kafamız dinleniyor" dedi.
     Bilgisayar kursuna katılan Safiye Karataş ile spor eğitimi alan Şükran Keskin de toplum merkezinde aldıkları eğitim sayesinde deprem travmasını üzerlerinden atmaya çalıştıklarını dile getirdiler.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Depremzede kadınlar kurslarla yaşama tutunuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER