Depremzede öğretmenlere moral gezisi

Depremzede öğretmenlere moral gezisi


İSTANBUL (A.A) - Pendik Belediyesince Vanın Akyuva, Karlıyayla, Tekler ve Yukarıışıklar köylerinde görev yapan 46 depremzede öğretmene yönelik İstanbulda moral gezisi düzenledi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Van depreminin üzerinden 8 ay geçmesine rağmen belediyenin deprem bölgesiyle gönül köprüsünü güçlendirmeye devam ettiği belirtildi.
     Açıklamada, Pendik Belediyesinin kardeş köy projesi kapsamında yardımlarını ulaştırdığı Akyuva, Karlıyayla, Tekler ve Yukarıışıklar köylerinde görev yapan 46 depremzede öğretmenin, belediyenin öncülüğünde İstanbula gelerek, depremin üzücü etkisini yok etmek adına bir haftalık İstanbul gezisinde buluştukları kaydedildi.
     Öğretmenlerin bir hafta boyunca İstanbulun tarihi, turistik ve kültürel yerlerini görme fırsatı bulduğu ifade edilen açıklamada, aralarında ilk defa İstanbula gelme imkanı bulan öğretmenlerin, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Süleymaniye Camisi, Eyüp Sultan Camisi, Deniz Müzesi ve Miniatürkü gezdikleri belirtildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, deprem sadece mekanlarda hasarlar oluşturmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Zihinlerde ve gönüllerde de hasarlar oluşturdu. Amacımız, bu gezi sayesinde öğretmenlerimizi bu psikolojiden uzaklaştırmak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamak.
    
     Muhabir: Filiz Kınık
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Depremzede öğretmenlere moral gezisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER