Uşak Orman İşletme Müdürü Çelik:

Uşak Orman İşletme Müdürü Çelik: Orman yangınlarında en hassas döneme girdik


UŞAK (A.A) - Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınları ile ilgili en hassas döneme girdiklerini belirterek il genelindeki ormanlık alanların 11 gözetleme kulesi ile 24 saat izlendiğini söyledi.
     Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, orman yangınlarına karşı il genelinde aldıkları önlemler ile ilgili bilgi verdi. Orman yangınlarıyla ilgili en hassas döneme girildiğini, kırsal alanda nem oranının sıcaklıklıkların artasıyla düştüğünü ifade eden Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, geçtiğimiz yıl il genelinde 25 adet orman yangını meydana geldiğini belirtti.
     Uşakta 220 bin hektar ormanlık alan bulunduğunu ifade eden Çelik şöyle konuştu:
     Orman yangınlarında en hassas döneme girdik. Şu ana kadar herhangi bir yangın olayı yaşanmadı. Yangın için en riskli aylar Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları. Özellikle hububat hasadının ardından çıkması muhtemel anız yangınları konusunda çok dikkatli olunmalı. Bu yıl çıkması muhtemel yangınlara 8 arazöz, 12şer tonluk 3 adet su tankeri ve çok sayıda yer ekibi ile müdahale edeceğiz. Ayrıca Denizlide bir adet yangın söndürme helikopteri hazır bekliyor. İl genelindeki ormanlık alanları 11 gözetleme kulesi ile 24 saat gözlüyoruz. Orman yangınlarının en büyük nedeni insanların yaptığı hatalardır. Vatandaşlar piknik yaparken mangal yakıp közünü ormanlık alana bırakmamalı. Yoldan geçerken atılan sigara izmaritleri de yangına neden olabiliyor. Vatandaşlarımız ne kadar dikkatli olursa orman yangınlarını önleyebiliriz
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Orman İşletme Müdürü Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER