DES 2012 yılını değerlendirdi

DES 2012 yılını değerlendirdi -DES Erzurum İl Başkanı Kotanlı: 2012 yılı, eğitimde değişim yılı ve demokratik adımların atılmaya başlandığı bir dönem oldu


ERZURUM (A.A) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, 2012 yılını değerlendirdi.
     Kotanlı, yaptığı yazılı açıklamada, yapılan reform çalışmalarına hız verilmesi gerektiğini vurguladı.
     Eleştirilere açık iktidar ve muhalefetiyle üzerinde uzlaşı sağlanmış yeni reformların ülkemizin geleceği, eğitimin ileri düzeye gelmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Kotanlı, şunları kaydetti:
     2012 yılı, eğitimde değişim yılı ve demokratik adımların atılmaya başlandığı bir dönem oldu. Fatih projesini her çocuğun internete bağlanarak bilgi gelişim ve teknolojiye ulaşması açısından önemsiyoruz ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirecek bir proje olarak görüyoruz. Bu itibarla okullarda, ders saatleri dışında ibadetini yerine getirmek isteyen öğrenci ve öğretmenlere okul idarelerince kolaylık gösterilmesi ve bir mescit hazırlanması yönünde yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır. Bu düzenleme, temel din ve vicdan hürriyetinin ve demokratik eğitim sisteminin bir gereğidir.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber DES 2012 yılını değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER