Devlet Hastanesinde ilk kez suni damar

Devlet Hastanesinde ilk kez suni damar nakli yapıldı


AKSARAY (A.A) - Aksaray Devlet Hastanesinde, yemek borusu kanseri olan ve her iki boyun damarında yüzde 70 oranında daralma ve pıhtı oluşan bir hastaya suni (yapay) damar nakli yapıldı.
     Aksaray Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahı Op. Dr. Dinçer Uysal ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, hastanın göğüs üst kısmından cilt altına yerleştirilen port kateter, hastanın ana toplar damarı ile kalbe ulaştırıldı.
     Hastaya, özellikle uzun süre kanser tedavisi gören ve 48 saat gibi uzun süreli ilaçlı serumların verilmesini kolaylaştıran port kateter, yani suni damar takıldı.
     Aksarayda ilk defa Aksaray Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ve tıpta çok riskli ameliyat olarak adlandırılan bu işlem, ultrasonografi ve skopi cihazı eşliğinde lokal anestezi ile gerçekleştirildi.
     Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Dinçer Uysal, İlk defa Aksaray Devlet Hastanesinde port kateter yani suni damar operasyonunu başarı ile yaptık. Böyle riskli bir operasyonu Aksarayda gerçekleştirmekten dolayı mutluyum dedi.
     52 yaşındaki hasta N.Ç. ise yemek borusu kanseri olduğunu ve halen tedavisinin devam ettiğini, operasyonu risk alarak gerçekleştiren Dinçer Uysala ve ekibine teşekkür ederek, yapay damardan tedavisinin yeniden başladığını ifade etti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Devlet Hastanesinde ilk kez suni damar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER