Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının

Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının onanması -Osman Özgüven: Hakkımızda verilen kararla adalet bir darbe daha almıştır


İZMİR (A.A) - Yargıtay tarafından hakkında toplam 8 yıl 4 aylık hapis cezası onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, karara ilişkin Hakkımızda verilen kararla adalet bir darbe daha almıştır görüşünü savundu.
     Özgüven, hakkında yerel mahkeme tarafından iki ayrı suçtan verilen 4 yıl 2şer aylık hapis cezalarının Yargıtay 5. Ceza Dairesince onanmasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, cezanın kesinleştiği haberini aldıklarını, ancak henüz bu yönde bir yasal bildirimin yapılmadığını belirtti.
     Bildirim yapılmasının ardından anılan karara ilişkin itiraz süreçlerinin başlatılacağını, ancak bunun infazı engellemediğini ifade eden Özgüven, Emekten, eşitlikten, özgürlüklerden yana olmanın, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmanın, bu doğrultuda mücadele etmenin, baş eğmemenin faturası ödettiriliyor. Biz ne ilkiz, ne de son olacağız görüşünü ileri sürdü.
     Özgüven, bir çok CHPli belediyede aynı durumların yaşandığını öne sürerek, şu görüşleri dile getirdi:
     Hakkımızda verilen kararla adalet bir darbe daha almıştır. Fiziklerimize zarar verebilirler, kimi acılar yaşatabilirler ama beyinlerimizi yüreklerimizi hiç bir zaman teslim alamayacaklar. Bizle ya da bizsiz her koşulda emek demokrasi ve özgürlük mücadelesi, tüm haksızlıklara karşı mücadele devam edecektir.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Dikili Belediye Başkanı Özgüvenin hapis cezasının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER