Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konyada

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konyada -Davutoğlu, merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebek Vadisinin temel atma törenine katıldı


KONYA (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, merkez Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan Kelebek Vadisinin temel atma törenine katıldı.
     Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Konyaya gelen Davutoğlu, merkez Selçuklu ilçe Belediyesi tarafından Sille Parsana Mahallesinde yaptırılacak Kelebek Vadisinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, tüm başlangıçların güzel olduğunu, tüm temel atma ve açılış törenlerinin insana ümit verdiğini söyledi.
     Bazı başlangıçların ise diğerlerine göre daha farklı olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:
     Bir okul çalışına katıldığınızda bunu hissedersiniz. Bugün kelebek Vadisini başlatırken, bu temel atma töreniyle ilgili teklif bana geldiğinde büyük mutluluk duydum ve bugün bu törene katıldım. Çünkü şehir ancak bir doğa bilinciyle, bir varoluş bilinciyle anlam kazanır. Kendi varoluşunu anlamayanlar, doğa içinde kendisine özel bir anlam yükleyemeyenler hayata da anlam katamazlar, şehre de devlete de medeniyete de dünyaya da anlam katamazlar. Bu nedenle bu projeyi kim düşündüyse, yapımında kim katkıda bulunduysa başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.
     Mevlana Müzesini ziyaret edenlerin, Mevlananın felsefesinin yansıdığı Kelebekler Vadisinin güzelliğini de ziyaret etmek üzere bu vadiye geleceğini anlatan Davutoğlu, bu proje sayesinde Konyanın turizminin sadece tarihi ve manevi turizm olarak değil, doğa turizmi olarak da yeni bir anlam kazanacağını dile getirdi.
     Davutoğlu, konuşmasının ardından, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Mustafa Kabakcı, Cem Zorlu, Kerim Özkul ve diğer protokol üyeleriyle birlikte butona basarak, Kelebek Vadisinin temeline ilk harcı attı.
     20 milyon 555 bin liraya mal olacak ve 385 bin metrekare alan üzerine yapılacak Kelebekler Vadisinde yüzlerce çeşit kelebek ve böceğin doğal yaşam alanlarında gözlemlenebileceği bildirildi.
     Kelebekler Vadisinin, kelebeklerin pupa halinden ölümüne kadar her aşamasının yaşandığı üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacağı, öğrenildi.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER