DİSK Konya Temsilcisi Özçelik:

DİSK Konya Temsilcisi Özçelik: TBMMyi barajsız, yasaksız, sendikal hakların güvence altına alındığı bir yasa için göreve davet ediyoruz


KONYA (A.A) - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Konya Temsilcisi ve Nakliyat-iş Sendikası Bölge Temsilcisi Ali Özçelik, TBMM gündeminde Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı görüşmelerinin başladığını belirterek, TBMMyi barajsız, yasaksız, sendikal hakların güvence altına alındığı bir yasa için göreve davet ediyoruz dedi.
     Özçelik, Camlı Köşk önünde yaptığı konuşmada, toplu sözleşme yetkilerinin gasp edildiğini ve sendikaların çirkin bir pazarlığa zorlandığını iddia etti.
     Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısının TBMMye sunulduğu şekliyle yasalaşması halinde 12 Eylül askeri cuntası tarafından çıkarılan 2821 ve 2822 sayılı yasaların bir benzeri olmaktan kurtulamayacağını öne süren Özçelik, şunları kaydetti:
     Herkese özgürce sendika kurma ve sendikaya üye olma hakkı verilmesini, çok düzeyli toplu pazarlık ve toplu sözleşme düzeninin kurulmasını istiyoruz. Toplu sözleşme hakkı için yüzde 10 iş kolu barajı dahil bütün barajların kaldırılmasını, grev yasakları ve engellerinin kaldırılmasını talep ediyoruz. TBMMyi barajsız, yasaksız, sendikal hakların güvence altına alındığı bir yasa için göreve davet ediyoruz.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber DİSK Konya Temsilcisi Özçelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER