Divriğiden kısa kısa

Divriğiden kısa kısa -Güney Koreli Woo Jong Yoo, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasına hayran kaldı -Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gökü ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Güney Koreli Woo Jong Yoo, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasına hayran kaldı.
     Yoo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alternatif tıp araştırmacısı olduğunu belirterek, Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını yakından görmek için ilçeye geldiğini söyledi.
     Eseri uzun zamandır çeşitli kaynaklardan araştırdığını ifade eden Yoo, Özellikle darüşşifa tarihini incelediğimde o dönemde müzik ve su sesiyle yapılan tedavi beni oldukça etkiledi. Diğer yandan eserin kapılarındaki süsleme biçimleri ve taş üzerine yapılan desenler şaşırtıcı dedi.
     Ziyarete gelmeden önce internetten yaptığı araştırmada dikkatini çeken hususlardan birinin de eserin taç kapısında çıkan namaz kılan insan silueti olduğunu belirten Yoo, görmeyi çok istediği silüetin genellikle yaz mevsiminde çıktığını öğrendiğinde üzüldüğünü söyledi.
    
     -Öğrencilerden Belediye Başkanı Hakan Göke ziyaret-
    
     Divriği Atatürk İlköğretim Okulu Sivil Savunma Kulübü öğrencileri, Belediye Başkanı Hakan Gökü makamında ziyaret etti.
     Hakan Gök, okulun sivil savunma kulübünden sorumlu öğretmen Mahmut Halit Aksal ile öğrencilere ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
     Öğrencilere derslerinden arta kalan zamanlarda Divriğinin tarihi ve tarihi eserleri hakkında araştırma yapmalarını, bu konudaki bilgilerini artırmalarını öneren Gök, çocuklardan, ilçeyi ziyaret eden konuklara tarihi eserleri rahatlıkla anlatabilecek seviyeye gelerek gönüllü turizm elçisi olmalarını istedi.
     Öğretmen Aksal ve beraberindeki öğrenciler, ziyaretin ardından belediye birimlerini gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Divriğiden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER