Diyanet Vakfının 31inci Türkiye Kitap ve

Diyanet Vakfının 31inci Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı -Fuar kapsamında düzenlenen Ramazan Sohbetlerinin konuğu İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran oldu


İSTANBUL (A.A) - Türkiye Diyanet Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞnin birlikte düzenlediği 31. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran oldu.
     Vakıf ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) ortaklaşa düzenlediği etkinlik, Beyazıt Meydanında kurulan Sohbet Çadırında gerçekleştirildi.
     Etkinlikte ahiret konusunu ele alan Yaran, ahiretin son gün anlamına geldiğini belirterek, Bu dünya bir imtihandır. Ahiret bu dünyada kazanılıyor dedi.
     Kuran-ı Kerimde ahiretle ilgili birçok ayet bulunduğuna dikkati çeken Yaran, bunların bazılarının mükafat ve ceza kavramlarıyla ilişkili olduğunu kaydetti.
     Cezaya mı çarptırılacağının, mükafata mı erişeceğinin insanın amellerine bağlı olduğunu belirten Yaran, Cenab-ı Hak, insana akıl ve irade verdi ve serbest bıraktı. Böyle olmasa imtihan da söz konusu olmazdı diye konuştu.
     Halkın yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin düzenlendiği alanda, Türkiye Diyanet Vakfının bazı yayınları da ücretsiz olarak dağıtıldı.
    
     Muhabir: Tayfun Salcı/Emel Soy
     Yayıncı: Sabri Çelebioğl
<< Önceki Haber Diyanet Vakfının 31inci Türkiye Kitap ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER