Diyarbakırda Eğlenerek Öğrenelim projesi

Diyarbakırda Eğlenerek Öğrenelim projesi


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Eğlenerek Öğrenelim projesinden yararlanan öğrencilerle düzenlenen bir yemekte bir araya geldi.
     Diyarbakır Valiliği ile İçişleri Bakanlığı Genel Koordinatörlüğü Şube Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen bakanlık bünyesindeki sosyal tesislerde düzenlenen eğitsel etkinlikleri içeren projeye katılan öğrenciler için Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulunda yemek düzenlendi.
     Bu yıl 5 dönem halinde uygulanacak olan proje, 18 Haziran ile 20 Temmuz tarihlerini kapsıyor. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulunda her dönemde 30 öğrenci olmak üzere toplam 150 öğrencinin katılımıyla uygulanacak proje kapsamında öğrencilere sağlık taraması yapılacak, rehberlik hizmeti verilecek, tarihi ve kültürel mekanlara yönelik gezi düzenlenecek, polislik mesleği tanıtılacak, piknik ve yüzme gibi etkinlikler düzenlenecek. Böylece emniyet teşkilatının yakından tanıtılması, yoksul ve başarılı öğrencilere destek sağlanması hedefleniyor.
     2008 yılından bu yana uygulanan projesi ile ekonomik durumu zayıf ancak derslerinde başarılı olan ilköğretim 2. kademe öğrencileri yaz programına alınarak sosyal faaliyetlerde aktif olarak yer almaları sağlanıyor.
     Diyarbakır Valisi Toprak yemekte buluştuğu öğrencilerle sohbet ederek, sertifika ve çeşitli hediyeler verdi.
     Yemeğe Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırda Eğlenerek Öğrenelim projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER