Diyarbakırdaki KCK davası

Diyarbakırdaki KCK davası -Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCKya ilişkin davaya devam edildi.
     Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 19u hazır bulunurken, 89 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.
     Duruşmada, tutuklu sanıklardan Şinasi Tur ile ilgili delil ikamesinin okunması sona erdi. Tercüman olarak atanan bilirkişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.
     Mahkeme başkanı, dosyadaki atılı suçlamaları okuyarak sanığa savunma yapması için söz verdi.
     Sanık Tur, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında muhalif kimliği nedeniyle 4 yıldır bu davada tutuklu bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:
     İddianamenin tamamı telefon görüşmelerime dayandırılmış. Suçlamaları karşılayacak somut bir delil bulunmuyor. Telefon görüşmelerimin hepsi ters yüz edilmiş. Bana isnat edilen 32 suçlama var. Ancak bu suçlamaların 18i Sayın Abdullah Öcalan ile ilgilidir. Öcalanın avukatlığını yaptım. Öcalanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) gönderdiği savunmaların hepsi iddianamede suç olarak gösterilmiş. Şimdi ise Kürt sorununun çözümü için Öcalan ile muhatap olunan günlerden geçiliyor. Bu dosya için siz zaten kararınızı çoktan vermişsiniz. Cezalarımızın hep üst sınırdan olacağı görülüyor. Ancak vereceğiniz kararlar AİHMde uzun tutukluluk süresi ve adil olmayan yargılama gerekçesiyle bozulacak.
     Sanık avukatlarının, tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Diyarbakırdaki KCK davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER