Diyarbakır Valisi Toprak, yılın fotoğrafı oylamasına

Diyarbakır Valisi Toprak, yılın fotoğrafı oylamasına katıldı -Vali Toprak, 2012 yılında AAnın fotomuhabirlerinin objektiflerine yansıyan karelerin yer aldığı yılın fotoğrafları galerisinden 5 fotoğrafı beğendi (Fotoğra


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 2012 yılında Anadolu Ajansı fotomuhabirlerinin objektiflerine yansıyan karelerin yer aldığı yılın fotoğrafları galerisinden seçim yaparak, oylamaya katıldı.
     Galeride yer alan 36 fotoğraftan Muğlada kaçak operasyonu, Ankarada kış, Şehitlerimizi uğurluyoruz, Anne ve çocuğu kağıt toplama mesaisinde ve Diyarbakırdaki operasyon fotoğrafları için oy kullanan Toprak, her bir fotoğrafın değişik noktalardan çekildiğini, bazılarının güldürdüğünü, bazılarının düşündürdüğünü, bazılarının da hüzünlendirdiğini söyledi.
     AA muhabirlerinin zor şartlarda ürettiği fotoğraflarda hayat mücadelesinin yer aldığını, Muğlada kaçak operasyonu adlı fotoğrafın basın mensuplarının ne kadar zor şartlarda çalıştıklarının gösterdiğini kaydeden Toprak, Ankarada kış fotoğrafında da hayvan da insan da olsa her şeyin küçüğünün daha sevecen olduğu ve onlara şefkatle yaklaşılmasını gösteren bir fotoğraf olduğunu belirtti.
     Anne ve çocuğu kağıt toplama mesaisinde fotoğrafında anne ve çocuğunun yaşam mücadelesinin anlatıldığını dile getiren Toprak, Fotoğrafların her biri birbirinden güzel. Gerçekten seçim yapmak zor. Şehitlerimizi uğurluyoruz fotoğrafında helikopterin inişi, alınan güvenlik önlemi farklı bir açıdan ele alınmış. Çok hoşuma gitti diye konuştu.
     Diyarbakırda bir operasyonda özel hareket polisinin şehit olduğunu, şehit cenazesinin memleketine uğurlama töreni yapıldığını kaydeden Toprak, şöyle dedi:
     Şehit çocuğu da maalesef aynı helikoptere binmişti. Helikopterde bir tarafta babasının cenazesi bir taraftan da çocuk. Hüznün ve acının bir fotoğrafı. Allah kimseye evlat acısı vermesin denir, evlada da baba acısı vermesin. Diyarbakırdaki operasyon fotoğrafı bunu anlatıyor. Yüreklerimizi dağlıyor.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakır Valisi Toprak, yılın fotoğrafı oylamasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER