Diyarbakırlı antrenör, ABDde basketbolcu seçecek

Diyarbakırlı antrenör, ABDde basketbolcu seçecek -Bağlar Belediyesi Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Gökhan Yıldırım, ABDnin Pennsylvania eyaletindeki NCAA seçilme kampına davet edildi -Yıldırım: Kampta, ABD ve dışından gelen


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Bağlar Belediyesi Erkek Basketbol Antrenörü Gökhan Yıldırım, ABDnin Pennsylvania eyaletinde National Collegiate Athletics Association (NCAA) seçilme kampına davet edildi.
     Diyarbakırda 8 yaşından bu yana basketbol oynayan, 20 yıldır basketbol antrenörlüğü yapan ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yılın antrenörü seçilerek Osman Solakoğlu ödülünü alan Yıldırım, gösterdiği başarıdan dolayı 21 Temmuzda ABDnin Pennsylvania eyaletinde düzenlenen NCAA seçilme kampına katılacak.
     Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Temmuzda başlayacak Pennsylvania eyaletindeki kampa davet edildiğini söyledi. Orada Diyarbakırı ve Türkiyeyi temsil edeceğine işaret eden Yıldırım, 10 gün boyunca kampta filli olarak görev yapacağını, amacının hem tecrübesini artırmak hem de ilişkileri geliştirmek olduğunu belirtti.
     Son 3 yılda ABDye götürdükleri çocuklar olduğunu, en son gönderdikleri Ramazan Özkanın hem okuduğunu hem de basketbol eğitimi aldığını ifade eden Yıldırım, bu başarıların sevindirici olduğunu dile getirdi.
     Son 3 yıldır ABDye, Türkiyede de Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımlara gönderdikleri sporcular bulunduğunu anlatan Yıldırım, bu yıl da kendisinin ABDdeki NCAA seçilme kampına gideceğini, kampta görev alacağını vurguladı.
     Kampa 20nin üzerinde antrenör katılacağının kendisinin ise Türkiyeden katılan tek antrenör olacağını kaydeden Yıldırım, şöyle dedi:
     Kampta ABD ve dışından gelen çocuklar seçilecek. Çocuklar 1 hafta boyunca hem basketbol eğitimi alacak hem de belirli standart ve yetenek testlerinden geçerek üniversitelerden teklif almaya çalışacak. Kampta biz de antrenör olarak görev alacağız. Çocukların eğitimine katkı sunacağız. Ayrıca, çocuklarla ilgili değerlendirme yapacağız. Kampta, ABD ve dışından gelen çocukların yeteneklerini değerlendireceğim. Türkiyede giden başka bir antrenör yok. Bölgeden gidecek ilk antrenör ben olacağım. Kampa 20in üzerinde antrenör katılacak. Türkiyeden sadece kampta ben yer alacağım.
    
     -Hayallerimizin peşinden koşuyoruz
    
     Yıllarca hayallerinin peşinden koştuklarını ve Bağlar Belediyespor Kulübü olarak hiçbir zaman pes etmediklerini dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu kadar büyüyeceğimizi tahmin etmemiştik. ABDye kadar açılacağımızı ve basketbol beşiği olan bir ülkeye oyuncu vereceğimizi aklımızın ucundan geçmemişti. Bunu başardık. Hayallerimizin peşinden koştuğumuz sürece başarabileceğimizi gördük. Basketbolcu çocuklarımıza da aynı şeyi söylüyoruz. Hayallerinizin peşinden koşun ve asla vazgeçmeyin.
     Bağlar Belediyesi Spor Kulübü yöneticisi Sabahattin Kızılkan da hem sporcuların hem de antrenörlerin büyük başarılara imza attığını, verdikleri destekle birçok Diyarbakırlı çocuğun hayallerini gerçekleştirdiklerini bildirdi.
     Basketbolun artık bölgede bir marka haline geldiğini dile getiren Kızılkan, Yıldırımın ABDye davet edilmesinin sevindirici olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Diyarbakırlı antrenör, ABDde basketbolcu seçecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER