Diyarbakırlı araştırmacı yazar Mehmet Hayri Sezginin

Diyarbakırlı araştırmacı yazar Mehmet Hayri Sezginin babası Süleyman Sezgine ait fotoğraflardan oluşan albüm, Bahçeşehir Üniversitesi yayınlarından çıktı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakırlı araştırmacı yazar Mehmet Hayri Sezginin babası Süleyman Sezgine ait fotoğraflardan derlenen Fotoğraflarla Diyarbakır ve Kültür Varlıkları 1928 albümü yayımlandı.
     Mehmet Hayri Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahmetli babası Hayri Sezginin fotoğrafçılığa başladığı yıllarda Diyarbakırın tüm tarihi mekanlarını belgelediğini ifade ederek, babasının anısına daha önce bu fotoğrafları Resimlerle Diyarbakır adlı kitapta topladığını hatırlattı.
     Çalışmasının da büyük ilgiyle karşılandığını ifade eden Sezgin, bu arada babası tarafından 1922-1928 yılları arasında çekilen fotoğrafların Bahçeşehir Üniversitesince Fotoğraflarla Diyarbakır ve Kültür Varlıkları 1928 adlı albümde toplandığını bildirdi.
     Sezgin, albümün Kenan Erzurum tarafından hazırlandığını belirterek, Amacım, Diyarbakırın kültürel ve tarihi eserlerini, resim ve bilgiler ışığında gelecek nesillere aktarmasına vesile olmaktır. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum dedi.
     Albümde, resim muallimi Süleyman Sezgin tarafından Diyarbakırın ve tarihi mekanlarının 85 yıl önce çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.
    
     Muhabir: Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Diyarbakırlı araştırmacı yazar Mehmet Hayri Sezginin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER