Doğa harikası Karagölün tanıtımı için yürüyüş

Doğa harikası Karagölün tanıtımı için yürüyüş düzenlendi -Doğu Karadenizin doğal güzellik açısından en önemli turizm yörelerinden olan Artvinin Borçka ilçesindeki Borçka Karagölün tanıtılması amacıyla yürüyüş düzenlendi (fot


ARTVİN (A.A) - Doğu Karadenizin doğal güzellik açısından en önemli turizm yörelerinden olan Artvinin Borçka ilçesindeki Borçka Karagölün tanıtılması amacıyla yürüyüş düzenlendi.
     Borçka Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ilçe esnafı tarafından ilk kez düzenlenen Borçka Karagöl Doğa Yürüyüşüne Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Belediye Başkanı Oral Küçük, İlçe Emniyet Amiri Aytekin Kantık, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, memurlar, esnaf, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     İlçedeki Mavi Çarşı İş Merkezi önünde toplanan bu kişiler, ardından yürüyüş yapmak için Borçka Camili-Karagöl yol ayrımına kadar minibüs ya da özel araçlarıyla geldi.
     Buradan doğa yürüyüşüne katılan gruptakiler, ardından yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Borçka Karagöle ulaştı.
     Göl kenarında yemek yedikten sonra bir süre yürüyüş yapan katılımcılar ardından göl kenarında gezi yaptı. Katılımcılar daha sonra yöresel halk oyunları oynayıp eğlendi.
     Kaymakam Kızıltoprak, burada yaptığı konuşmada, bu yıl ilkini düzenledikleri yürüyüşün amacının farkındalık oluşturarak yöre turizmindeki hareketliliğin artması ve yörenin tanıtılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
     Kızıltoprak, doğanın bozulmaması gerektiğine işaret ederek, Bugünkü etkinliğimizde cennet doğamızı tanıtmak için ilk adımımızı atmış olduk. Borçkanın böyle bir doğaya sahip olması büyük bir şanstır, önemli olan bunu dünyaya çok iyi tanıtmak, turizme kazandırmak diye konuştu.
     Borçka Karagölün turizm alanı olduğuna da işaret eden Kızıltoprak, Karagöle gelen yolu da Temmuz ayında tamamlamayı düşünüyoruz dedi.
    
     Muhabir : Bülent Atasert / Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Doğa harikası Karagölün tanıtımı için yürüyüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER