DOĞAKAdan hibe desteği

DOĞAKAdan hibe desteği


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Sürdürülebilir Üretimin Geliştirilmesi ve Yenilikçilik Mali Destek Programı kapsamında destek programının açıkladığını bildirildi.
     DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi Proje Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KOBİ ve kooperatiflerin başarılı projelerine hibe desteği verileceğini belirtti.
     Başarılı projelere 40 bin ile 400 bin lira arasında hibe desteği sağlanacağını ifade eden Kadıoğlu, şu bilgileri verdi:
     Destek programına ticari faaliyet gösteren KOBİler ve kooperatifler başvurabilecek. Her başarılı proje başına en az 40 bin lira, en fazla 400 bin lira hibe desteği verilecek. Programa en fazla 2 proje başvurusu yapılabilecek ve en fazla bir başarılı başvuru için destek alınabilecek. Hibe desteği sayesinde işletmelerin, yenilik yapma ve uygulama kapasitelerini geliştirerek rekabet edebilme gücünü artırmak ve sürdürülebilirliklerini sağlamak hedeflenmektedir. Program kapsamında, bölgedeki paydaşlar ile birlikte hazırlanan Bölge Planı, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Endeksi (SEGE), 2011 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verileri ve ajans tarafından yapılan ilçe çalıştaylarında elde edilen sonuçlar doğrultusunda mekansal hedefler belirlendi. Osmaniye-de Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Bahçe ilçelerinden gelen başvurulara öncelik verilecek.
     Kadıoğlu, Mali Destek Programı bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılacağını, programa son başvuru tarihinin 1 Mart 2013 olduğu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber DOĞAKAdan hibe desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER