Doğuda kış

Doğuda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Karsta ölçüldü -Bölgede 484 köye ulaşım sağlanamıyor


ERZURUM (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Karsta ölçüldü. Bölgede 484 köye ulaşım sağlanamıyor.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesinde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.
     Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Karsta 15, Ardahanda 8, Erzurumda 5, Erzincan ve Ağrıda 3, Iğdırda ise sıfır derece oldu.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahanda 1, Erzurum ve Karsta 2, Ağrıda 3, Erzincan ve Iğdırda 5 derece olması tahmin ediliyor.
     Bölgede, parçalı çok bulutlu hava etkili olurken, Erzincanda aralıklı karla karışık yağmur, bölgede orta kuvvette rüzgar ile sıcaklığın 3-5 derece azalması bekleniyor.
     Yetkililer, gizli buzlanma ve don olayına karşı uyardı. Yüksek kesimlerde ise çığ görülebileceği belirtildi.
     Erzurumda 335, Karsta 75, Ağrı 74 olmak üzere 484 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
     Son ölçümlere göre kar kalınlıkları Palandöken Kayak Merkezinde 78, Ağrıda 57, Ardahanda 22, Erzurumda 20, Karsta 13, Erzincanda 4 santimetre olarak ölçüldü.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER