Doğuda kış

Doğuda kış -Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş, Bitlis ve Hakkaride 359 köy yolu ulaşıma kapandı


VAN (A.A) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Vanda 133, Muşta 90, Bitliste 130 ve Hakkaride 6 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     Van Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle 133 köyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi.
     Yağışın etkisini yitirdiği bölgelerde, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışması başlattığı vurgulanan açıklamada, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için ekiplerin 24 saat çalışma yaptığı ifade edildi.
     Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de çığ düşmesi sonucu kapanan Van-Bahçesaray, Yüksekova-Dağlıca ve Şemdinli-Alan yollarında çalışmaların devam ettiğini söyledi.
     Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kentte havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçmesinin beklendiğini bildirerek, gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma, don olayı ile muhtemel çığ hadiseleri yaşanabileceğini kaydetti.
    
     -Muş-
    
     Sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı sonucu 90 köyle ulaşımın sağlanamadığı Muşta, karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     İl Özel İdaresine bağlı 13 ekip ve 100 personelle yürütülen çalışmalar, kar kalınlığının yer yer 10 metreyi bulduğu bölgelerde güçlükle yürütülüyor.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Şehmus Yentür, olumsuz hava koşulları nedeniyle ekiplerin zor şartlarda görev yaptığını belirterek, yeni bir yağış yaşanmaması durumunda tüm köy yollarının bir hafta içerisinde açılacağını dile getirdi.
     Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, gün içerisinde yoğun kar yağışı beklendiğine değinerek, buzlanma, don olayı ile muhtemel çığ hadiselerine karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.
    
     -Hakkari, Bitlis-
    
     Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu 130 köy yolunun ulaşıma kapandığı Bitliste ve 6 köyle ulaşımın sağlanamadığı Hakkaride de yağışın gün içerisinde devam edeceği belirtilirken, karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER