Doğu Anadoluda kış

Doğu Anadoluda kış -Gece en düşük hava sıcaklığı eksi 30 dereceyle Erzurumda ölçüldü -Bölgede 434 köy yolu ile kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor


KARS (A.A) - Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı eksi 30 dereceyle Erzurumda ölçüldü.
     Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altındaki Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini sürdürüyor.
     Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurumda eksi 30, Ağrıda eksi 25, Karsta eksi 24, Erzincanda eksi 23, Ardahanda eksi 21 ve Iğdırda eksi 16 derece olarak ölçüldü.
     Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Erzurumda eksi 10, Kars, Ağrı ve Ardahanda eksi 7, Erzincanda eksi 4 ve Iğdırda 1 derece olması tahmin ediliyor.
     Soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, kaldırımlarda buzlanma meydana geldi, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Sabah erken saatlerde evlerinden çıkan vatandaşlar, soğuk havadan olumsuz etkilendi. Belediye ekipleri, kent merkezlerinde kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.
     Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurumda 198, Ağrıda 138, Karsta 60, Iğdırda 30 ve Ardahanda 8 olmak üzere toplam 434 köyle ulaşım sağlanamıyor.
     İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Yetkililer, yollarda meydana gelen buzlanmaya karşı sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Doğu Anadoluda kış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER