Doktorlar İngiliz genci hayata döndürdü

Doktorlar İngiliz genci hayata döndürdü -Bodrumda denizde rüzgar sörfü yaparken kalbi duran 19 yaşındaki İngiliz genç, doktorların yoğun çabası sonucu kalp pili takılarak yeniden hayata döndürüldü


MUĞLA (A.A) - Bodrumda denizde rüzgar sörfü yaparken kalbi duran 19 yaşındaki İngiliz genç, doktorların yoğun çabası sonucu kalp pili takılarak yeniden hayata döndürüldü.
     Bir süre önce ailesiyle tatil için Bodruma gelen İngiliz vatandaşı 19 yaşındaki Owen Goldstone, Ortakent Yahşi beldesinde rüzgar sörfü yapmak için denize açıldı.
     Rüzgar sörfü yaparken kalbi duran İngiliz gence ilk müdahaleyi kaldığı otelin personeli yaptı. Personelin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince kalp masajı yapılan Goldstone, Acıbadem Bodrum Hastanesine kaldırıldı.
     Hastanenin anestezi uzmanı Selma Keleş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın kalbinde daha önce de bilinen bir ritm problemi olduğunu söyledi.
     İngiliz gencin hastaneye geldikten sonra hemen yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını anlatan Dr. Keleş, Bir süre yoğun bakımda kaldı. Daha sonra kendisine kalp içi pil takıldı ve tedavisi tamamlandı. Hastanın sağlık durumu iyi, herhangi bir problemi yok. Bu hafta içinde taburcu olması bekleniyor dedi.
    
     -Yeniden rüzgar sörfü yapmayı istiyor-
    
     Owen Goldstone ise tedavi sonrası iyileştiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Hastaneden ve kendisini tedavi eden doktorlardan memnun olduğunu anlatan Goldstone, taburcu olduktan sonra yeniden rüzgar sörfü yapacağını ifade etti.
     Owen Goldstoneun annesi Brenda Goldstone ise rüzgar sörfü yaparken fenalaşan oğlunun Türk sağlık ekiplerinin hızlı çalışması sonucu hayata döndürüldüğünü kaydetti.
     Otel personeli ve 112 Acil Servis ekiplerinin de yoğun çaba gösterdiğine işaret eden anne Goldstone, oğlunun iyileşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Bu arada milli sörfçü Aylin Lena Erdil de hastaneye gelerek Owen Goldstone ve annesini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Doktorlar İngiliz genci hayata döndürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER