Donmak üzere olan atmacalara, jandarma sahip

Donmak üzere olan atmacalara, jandarma sahip çıktı -Vanın Muradiye ilçesinde donmak üzereyken jandarma tarafından bulunan iki atmaca, karakola götürülerek donmaktan kurtarıldı


VAN (A.A) - Vanın Muradiye ilçesinde donmak üzereyken jandarma tarafından bulunan iki atmaca, karakola götürülerek donmaktan kurtarıldı.
     İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Gönderme köyü kırsalında önceki gün tarama faaliyeti yürüten İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler, eksi 16 derece soğukta, dağlık alanda donmak üzere olan iki atmaca buldu.
     Askerler tarafından Gönderme Jandarma Karakoluna götürülen ve bakımları yapılan atmacalar, daha sonra veteriner hekimine teslim edildi.
     Atmacaları teslim alan veteriner hekimi Kamil Baydaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, jandarmanın sadece insan hayatını kurtarmakla kalmadığını, aynı zamanda hayvanlara da aynı şefkati gösterdiğini söyledi.
     Baydaş, Jandarma atmacalara şefkatle sahip çıkmış ve onların soğuktan donmasına izin vermemiş. Bu duyarlı davranıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Atmacaların, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesinde bakımlarına devam edilecek dedi.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin / Fahrettin Gök / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Donmak üzere olan atmacalara, jandarma sahip Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER