Dostluk ve Barış Rallisi Ağrıda

Dostluk ve Barış Rallisi Ağrıda -Allgau Orient Rally Başkanı Gehr: "Burada bulunduğum ve bu manzarayı gördüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum"


AĞRI (A.A) - Dostluk ve Barış Rallisi sporcuları İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağından geçti.
     Almanyadan start verilen Dostluk ve Barış Rallisine katılan 20 ülkeden 300 araç ve 600ü aşkın rallici, Doğubeyazıta gelerek Ağrı Dağının önünde fotoğraf çektirdi.
     Daha sonra İshak Paşa Sarayını gezen ralliciler adına konuşan Allgau Orient Rally Başkanı Wilfried Gehr, 13 gündür Türkiye gezisinde olduklarını ifade etti.
     Doğubeyazıta gelerek Ağrı Dağını ve İshak Paşa Sarayını gördüklerini anlatan Gehr, "Burada bulunduğum ve bu manzarayı gördüğüm için kendimi çok şanslı hissediyorum" dedi.
     Rallinin Türkiye başkanı Nadir Serin de bu organizasyonu beş yıldır Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın katkılarıyla AB projesi kapsamında yaptıklarını vurgulayarak, ralli sayesinde ön yargıların kalkacağını düşündüklerini söyledi.
     Daha sonra kentten ayrılan ralliciler, İskenderun Limanından geçtikten sonra İsrail ve Filistin gezisinin ardından Ürdüne gidecek.
     Yarışmaya katılan 230 ralli aracının ise Ürdün Kralı Abullah himayesine verileceği, bu araçlardan satılarak elde edilen gelirin de Ürdündeki Filistinli mültecilere dağıtılacağı belirtildi. Rallicilerin yanlarında getirdikleri minyatür arabaların da Ürdünde yaşayan Filistinli mülteci çocuklara hediye edileceği öğrenildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Dostluk ve Barış Rallisi Ağrıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER