DPÜde öğretim elemanlarından konferanslar

DPÜde öğretim elemanlarından konferanslar -Güzel Sanatlar Fakültesi ve Tavşanlı ilçesinde konferanslar verildi


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ), Güzel Sanatlar Fakültesinde (GSF) reklamcılık, Tavşanlı ilçesinde de hijyen konularında konferanslar verildi.
     ReklamYazar Ender Merter, GSF Kırmızı Salonda verdiği Cumhuriyet Öncesi ve Sonrası Türk Reklamcılığı konulu konferansta, reklamcılığın ilk olarak matbaalar aracılığıyla gündeme geldiğini ve Birinci Dünya Savaşı, Cumhuriyetin kuruluşu, sanayileşmenin ortaya çıkmasıyla genişleyen karmaşık bir süreç izlediğini bildirdi.
     Teşvik-i Sanayi, yabancı öğretim üyelerinin kabulü, İktisat Kongresi gibi tarihi kararların, reklamcılığın gelişmesinde önemli rol oynadığını belirten Merter, 1980li yıllarda hızlanan büyük bir reklam pastası olduğuna dikkati çekerek, bugün Türkiyede 3-4 milyar lira reklam pastası olduğunu ifade etti.
     Konferansın ardından GSF Sergi Salonunda, Cumhuriyeti Afişleyen Adam: İhap Hulusi adlı sergi açılarak, İhap Hulusinin eserleri sergilendi.
    
     -Gıda çalışanlarına hijyen anlatıldı-
    
     DPÜ Altıntaş Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Aysel Gülbandılar ile Öğretim Görevlisi Mehtap Cankurtaran, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle Tavşanlı ilçesinde düzenlenen etkinlikte, hijyen konusunu anlattı.
     Tavşanlıda ekmek üretimi yapan işletmelerde üretim, satış ve dağıtım bölümlerinde çalışan kişilerin katıldığı etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Gülbandılar, Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ile ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personelin gıda hijyeniyle ilgili konularda eğitilmesi yükümlülüğünün getirildiğini bildirdi.
     Yrd. Doç. Dr. Gülbandılar, katılımcılara, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdadaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, personel, iş yeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri, ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı ile el yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı konularında bilgiler verdi.
     Cankurtaran da gıda güvenliği hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber DPÜde öğretim elemanlarından konferanslar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER