DPÜ GSFde Özel Yetenek Sınavı

DPÜ GSFde Özel Yetenek Sınavı -Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine (GSF) özel yetenekle alınacak öğrenciler için kayıtlar 27 Ağustosta başlayacak


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine (GSF) özel yetenekle alınacak öğrenciler için kayıtların, 27 Ağustosta başlayacağı duyuruldu.
     DPÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 akademik yılı için alınacak 250 öğrenci için ön kayıtların 27 Ağustosta başlayacağı ve 31 Ağustosta sona ereceği belirtilerek, sınavların ise 1 Eylül tarihinde başlayacağı bildirildi.
     GSFnin Grafik Ana Sanat Dalı(ASD) 1. öğretimine 40, Grafik ASD 2. öğretimine 40, Çizgi Film ve Animasyon ASDye 60, Resim Bölümünün 1. ve 2. öğretimine 40ar ve Seramik ASDye de 30 olmak üzere toplam 250 öğrencinin alınacağı bildirilen açıklamada, sınava ön kayıt yaptıracak adaylarda da aranan şartlar şu şekilde sıralandı:
     Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Eğitim programlarına başvurabilmek için adayların 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına (ÖSYS) girmiş olması zorunludur. Liseler, meslek liseleri, öğretmen liseleri ve güzel sanatlar liselerinin el sanatları, el sanatları teknolojisi, el sanatları ve çiçek, dekoratif el sanatları, grafik, grafik sanatlar, grafik tasarım, nakış, resim, sanat, seramik, seramik sanatı, tasarım ve teknolojisi ile uygulamalı resim alanlarından mezun olan adaylar başvurabilirler. Aynı alanlardaki eğitim programına başvuracakların, 2012 Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türüne bakılmaksızın herhangi birinden en az 140 veya üzeri, Ağırlıklı Orta Öğretim Başarı Puanı (AOBP) eklenmemiş puan almaları gerekir. Ön kayıt esnasında adayların puan türüne bakılmaksızın en yüksek olan AOBP puanı dikkate alınacaktır. 2012 ÖSYSde, YGS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecektir. Bu kural Açıköğretim kontenjanlı programları için de uygulanacaktır. Merkezi yerleştirme ile bir başka yüksek öğretim programına kayıt hakkı kazanmış olanlar da, ön kayıt yaptırabilirler. Bir başka öğretim kurumundan disiplin nedeniyle çıkarılmış olanlar, ön kayıt yaptıramazlar.
     Açıklamada, sınavlara başvurmak isteyen adayların, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin http://gsf.dpu.edu.tr/ linkinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilecekleri kaydedildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜ GSFde Özel Yetenek Sınavı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER