DPÜ GSFye 868 öğrenci ön kayıt

DPÜ GSFye 868 öğrenci ön kayıt yaptırdı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesine (GSF) bu yıl ön kayıtlarda 868 öğrencinin kayıt yaptığı bildirildi.
     Fakülteden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2012-2013 akademik yılı için 868 öğrencinin ön kayıt yaptırdığı ve sınavlara ise 854 öğrencinin katıldığı açıklandı.
     Geçen yıl bu sayının 710 öğrenci olduğu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Yaptığımız sınav sonuçlarında 250 öğrenci fakültemize kayıt yaptırmaya hak kazandı. 250 öğrenci için özel yetenek sınavı tek oturumda ve iki aşamalı olarak gerçekleşti. Sınavın ilk aşaması olan 90 dakika desen sınavı, 90 dakikalık ikinci aşamasında da imgesel sınav yapıldı. Ön kayıt yaptıran öğrencilerin tercihleri dikkate alındığında en fazla tercih edilen bölüm Grafik olurken, Çizgi Film Animasyon Ana sanat Dalı ikinci, Resim üçüncü, Seramik ve Cam Bölümü ise dördüncü sırada yer aldığı görüldü. Geçen yıla göre yaklaşık olarak yüzde 20 oranında talep artışı görüldü.
     Açıklamada, fakülte yetkililerinin öğrenci artışının sebebinin DPÜ GSFnin kaliteli eğitim ve sınavlarda objektif davranışlarının olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber DPÜ GSFye 868 öğrenci ön kayıt Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER